Home Zakelijk Projecten Binnentuin Brinkstraat te Enschede

Binnentuin Brinkstraat te Enschede

In week 21 is een project voor de Woonplaats met succes en tevredenheid afgerond.

Een gezamenlijke binnentuin is ontworpen en aangelegd in samenwerking met F. Vije, de wooncorporatie De Woonplaats en de bewoners. Tijdens meerdere bewonersbijeenkomsten hebben de bewoners gekozen tussen 3 modellen.

Brinkstraat

Het gekozen ontwerp is een mix tussen verschilende soorten beplantingen en verharding. Hierdoor ontstaat een goede verdeling van de ruimte, ook in de hoogte. Er zijn bomen toegepast die zorgen voor enige schaduw en visuele ruimtewerking. De bomen kunnen groeien in de beperkte ruimte van de binnentuin en bieden tevens een leefomgeving voor kleine dieren en insecten en draagt bij aan de biodiversiteit in een stadsklimaat.

Het resultaat mag er zijn! De bewoners hebben uitzicht op een verzorgde groene en bloeiende binnentuin waar ruimte is voor een gezellig praatje met de buren. CIMG2835 web

 

 

 

 

 

Tuin na de aanleg

Herman Bruiss van De Woonplaats en bewoners geven aan dat zij erg tevreden zijn over de manier waarop F. Vije het heeft aangepakt van communicatie tijdens het proces tot aan de oplevering. Het project is succesvol afgesloten met een informele barbecue samen met Vije en de bewoners.

CIMG2833 web

Herman Bruiss van De Woonplaats