Home Zakelijk Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Wij zijn een hoveniersbedrijf met een sociaal tintje, daarom zetten wij ons in voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Al jaren is het ons beleid om verantwoordelijk om te gaan met economische, ecologische en sociale aspecten. Dit komt vanuit ons eigen initiatief en past bij de familie Vije.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen maakt deel uit van onze organisatie en zal zich in de toekomst verder ontwikkelen, maar wel binnen haalbare stappen zodat het past binnen ons beleid.

Onze mensen

Onze mensen zijn opgeleide hoveniers en vormen samen een sterk team. Mensen die op jonge leeftijd een handicap of langdurige ziekte hebben gekregen, ook wel Wajong genoemd, zijn ook werkzaam bij Vije en maken deel uit van onze teams. Vije vindt het belangrijk dat iedereen een kans moet krijgen om te kunnen werken. Het vergt van ons uit een stukje extra persoonlijke begeleiding en aansturing. We geven niet snel op en werken samen met de Wajong naar de juiste werkomstandigheden. Op een gegeven moment levert het voor beide partijen veel op; een goed en breed inzetbare hovenier en iemand die in het bedrijfsleven zit, die normaal gesproken weinig kansen heeft op de arbeidsmarkt.

We streven naar een goede verdeling tussen onze mensen, zodat wij onze kwaliteit van het werk kunnen blijven garanderen.

Materialen

Voor onze projecten gebruiken we waar mogelijk materialen en producten die ecologisch/milieu verantwoord zijn. Of we passen methodes toe voor het verminderen van de milieubelasting. We gebruiken bijvoorbeeld graag duurzaam hout zoals eiken, hout met een FSC-keurmerk en beplanting welke voldoet aan de kwaliteitsnormen.

Hergebruik van materialen is ook een optie en vergt meestal wat creativiteit in positieve zin.

Over het algemeen willen we graag gebruik maken van ecologisch- en milieu verantwoorde materialen en producten, maar het is ook sterk afhankelijk van ons eigen budget maar ook dat van onze klant. Vaak kunnen we hierin een goede balans vinden waar we ons ook goed bij voelen.

Milieu

We zijn een hoveniers- en bestratingsbedrijf en geven graag aandacht aan het groen om ons heen. Wij vinden dat het de sociale cohesie versterkt en zien dat ook om ons heen en tijdens ons werk gebeuren. Groen staat in verbinding met het milieu. Er is niet alleen aandacht voor groen, maar ook helpen we bijvoorbeeld het recyclingproces een handje. We scheiden afval zoveel mogelijk en niet alleen in het werk, maar ook op kantoor.

In ons werk zijn we milieubewust bezig. We laten onze houtsnippers dienst doen als brandstof voor de bio-energie. In de gladheidbestrijding passen wij een methode toe, waarbij het verbruik van zout teruggedrongen wordt met 40%. Bij onze keuze van machines wordt rekening gehouden met het verbruik van bijvoorbeeld brandstof en de hoeveelheid uitlaatgassen. Bij de onkruidbestrijding passen wij een duurzame methode toe; de DOB-methode.

Lees hier meer over op onze website.

Energie

Groen bezig zijn is voor ons dagelijkse bezigheid. Niet alleen met onze handen maar ook met ons verstand. Bijdragen aan een schoner milieu en verantwoord ondernemen. Sinds kort wekken wij elektriciteit op door middel van zonne-energie. De elektriciteit voorziet ons gehele bedrijfspand van stroom. Deze duurzame vorm van energie opwekking heeft zoveel voordelen en is een investering voor onze gezamenlijke toekomst.