Home Zakelijk Boomverzorging

Boomverzorging

Bomen maken deel uit van een groenstructuur en bepalen voor een groot deel het beeld in een stad of dorp, maar ook in een tuin. Bomen geven een meerwaarde aan de leefomgeving, maar soms ook overlast. Die overlast kunnen wij (grotendeels) wegnemen, maar ook voorkomen door de juiste boomverzorging en vakkennis toe te passen van aanplant tot kap.

Wij regelen alles rondom de boomverzorging op gebied van machines, materiaal, veiligheid en deskundigheid. Met onze vakbekwame boomverzorgers kunnen we met u een kwalitatief bomenbestand in stand houden of brengen.

Kortom we hebben alle kennis en specialisme zelf in huis waardoor we flexibel zijn en een compleet verzorgd pakket kunnen aanbieden.

European Tree Worker (ETW)

 

Onze boomverzorger is een European Treeworker. Dit betekent dat wij, naast het aanbieden van een compleet pakket op het gebied van boomverzorging, ook volledig gecertificeerd zijn volgens een Europees regelement. Van snoeitechnieken, inspecties, herkenning en bestrijding ziektes en plagen tot de regel- en wetgeving in relatie tot de boom en zijn omgeving.

Aanplant

Het aanplanten van een boom vereist deskundigheid. Wij letten aandachtig op de plaatsing en verankering van de boom en de groeiomstandigheden. Elk soort boom heeft weer verschillende eisen of zwakheden en daar houden wij ook rekening mee. De boomkroon wordt met 2/3 teruggesnoeid, tenzij dit al gedaan is door de leverancier, om ervoor te zorgen dat alle energie naar de ontwikkeling van het wortelgestel gaat in plaats van de kroon. Ook zal door deze snoei de kroon zich mooi ontwikkelen.

Op deze manier zal de boom goed aanslaan en een goed wortelgestel en mooie boomkroon vormen voor tientallen jaren.

Na en tijdens de aanplant zorgen we eventueel voor de boom zoals:

 • Watergeven
 • Begeleidingssnoei
 • Controle verankering
 • Groeiomstandigheden optimaliseren (beluchten en bemesten)

Onderhoud

Alle bomen die niet in de vrije natuur staan dienen onderhouden te worden, met name gesnoeid. Dit heeft onder andere te maken met een gewenst beeld, veiligheid voor de omgeving en de functie van de boom.

Boomverzorging voor bomen in verschillende plantverbanden:

 • Lanen
 • Solitair in bedrijfstuinen, parken of openbaar groen
 • Boomgroepen
 • Bos

Schade

Het kan gebeuren dat uw bomen door storm, sneeuwval of bliksem beschadigd raken of zelfs zijn omgevallen. U kunt de boom veilig door ons laten weghalen of gebroken takken laten snoeien.

Kappen van een boom

Veelal zal een boom gekapt moeten worden om uiteenlopende redenen, maar over het algemeen wanneer deze voor overlast  zorgt (bijv. schade aan huizen) of een gevaar vormt voor de omgeving (bijv. verhoogd risico door ziekte of ouderdom). Als u een boom of meerdere bomen wilt kappen zijn er meerdere mogelijkheden, afhankelijk van de situatie en omgeving:

 • De boom laten vallen als er genoeg ruimte is en geen schade kan aanrichten aan de omgeving.
 • De boom in delen zagen en afvoeren met een hijskraan naar een veilige plek.
 • Boomklimmen. Van bovenaf in delen zagen en op de juiste plek laten neerkomen d.m.v. een opvangbolder.
 • Met een hoogwerker delen van een boom afzagen en de stam laten vallen.

vellen boom cheribonstraat 20 040Omgevingsvergunning

Er zal sowieso een omgevingsvergunning ingediend moeten worden via het omgevingsloket. Indien gewenst kunnen wij dit voor u verzorgen. Pas als de vergunning verleend is mogen we beginnen met het kappen. Als eenmaal een boom gekapt is blijft de stobbe over. U kunt ervoor kiezen om deze te laten zitten of weg te frezen met een stobbefrees of zelfs in zijn geheel te verwijderen. De keuze is afhankelijk van de huidige en nieuwe situatie.Wij zullen altijd ter plekke kijken naar de situatie en mogelijkheden.

Wilt u meer weten over de procedure en mogelijkheden van het kappen van een boom? Neem geheel vrijblijvend contact met Frank Vije op.

Feit:

 • Bomen in de nabijheid van woningen leveren een besparing op van ongeveer 10% in de energiekosten. (bron: Meerwaarde van Groen VHG, augustus 2010)