Home Zakelijk Gladheidbestrijding

Gladheidbestrijding

In de winterperiode van half oktober t/m half april verzorgen wij de gladheidbestrijding.

Een goede voorbereiding

Onze gladheidbestrijding vereist een goede voorbereiding en dat begint al wanneer u nog nageniet van de zomer. We streven in dit hectische werk naar een optimale werkgang en willen liever niet niet voor verrassingen komen te staan.

  • Wij kijken of onze routes tussentijds zijn gewijzigd en gaan met onze ploegen langs de locaties. We stemmen jaarlijks af met onze klant over bijvoorbeeld de tijden, toegangen en toegang verlening, registraties ten behoeve van veiligheid en facturatie.
  • We lichten ons personeel tijdig in over onze locaties, de geplande routes, bediening van (nieuwe) machines en veiligheid.
  • Van tevoren worden er duidelijke afspraken gemaakt onderling, maar ook met onze klanten.
  • Machines en bijbehorend materieel worden gecontroleerd en getest.
  • Opslag van strooizout regelen en controleren. We nemen een optie van extra tonnen strooizout bij onze leverancier, zodat we bij schaarste toch kunnen strooien.
  • Het winterweer kan soms zeer onvoorspelbaar zijn. Daarom houden we in de winterperiode continu de weersverwachtingen en gladheidmeldingen in de gaten.
  • Pekel wordt in speciale bakken in de juiste verhouding water en zout aangemaakt en is klaar voor gebruik.

1 aanspreekpunt

Bij winterse weersomstandigheden is er vaak extreme drukte. Voor ons personeel en klanten is er 1 aanspreekpunt, zodat alle centraal geregeld en gepland wordt. Bij afwezigheid van onze gladheidcoördinator hebben wij sowieso vervanging geregeld.

Zout en pekel strooien

Zout, pekel en anti-klontermiddelen zijn redelijk belastend voor het milieu en de wegdekken. Wij willen de hoeveelheid zout en pekel beperken door te kijken naar nieuwe ontwikkelingen en methodes. Door nat zout strooien beperken we onze hoeveelheid zout dat verbruikt wordt met circa 40%. Het bijkomende voordeel van nat strooien is dat de pekel op het wegdek blijft liggen en niet wegwaait, wegspoelt of weggereden wordt én dit geeft de mogelijkheid om preventief te strooien, waardoor er bij gladheid al voor een groot deel minder kans is op bevriezing van het wegdek.

Sneeuw

Sneeuwval is een heel andere zaak dan bevriezing. Sneeuw kan in laagjes vallen, maar ook met pakken tegelijk. Wij dienen eerst sneeuw te schuiven, voordat we kunnen strooien. In extreme gevallen zoals zware ijzel en hevige sneeuwval is er meestal geen mogelijkheid tot schuiven en strooien en zullen wij alles binnen ons kunnen doen om ervoor te zorgen dat uw terrein toegankelijk blijft.

Inzetbaarheid

We staan 24 uur per dag en 7 dagen per week in de winterperiode klaar met ons personeel en materieel. Dit betekent dat wanneer we een officiële melding krijgen direct kunnen uitrukken. Als er gladheid is voorspeld strooien we vaak preventief.

Contract 

In een contract worden de kosten per strooibeurt opgenomen. De kosten zijn afhankelijk van de toegang, bereikbaarheid, grootte en route op het terrein en uw wensen. Wij zullen vooraf uw terrein inventariseren. Naast de strooibeurt zullen wij in het contract de kosten opnemen voor het strooien en strooizout bij sneeuwval. Wij werken bij sneeuwval op nacalculatie.

 

Tips:

  • Strooi geen zout op een laagje sneeuw, dan heeft het zout bijna geen werking.
  • Voorkom het platrijden van sneeuw, dit zorgt voor een grote ijsplaat waar geen strooizout tegenaan kan. Het beste is om met regelmaat sneeuw te (laten) schuiven.