Home Particulier Tuin op maat Beplantingsplan

Beplantingsplan

Met het juiste beplantingsplan kunt in alle seizoenen genieten van uw tuin!

Voor het slagen van uw tuin is het kiezen en indelen van de beplanting van groot belang. Beplanting kleedt de tuin aan en wanneer ze op de juiste plek staan komen ze het beste tot hun recht. Zowel fysiek als visueel.

Een tuin moet een verrijking zijn en geen last. Beplanting zorgt voor de aankleding en inrichting van uw tuin. In de beplanting zien we duidelijk de 4-seizoenen terug door verandering van kleur, groei, bloeiwijze.

overgangen small

Vindt u het moeilijk om een keuze te kunnen maken uit het grote aanbod van planten, te weten welke standplaats een plant nodig heeft (in de zon, schaduw, nat of droog), in te schatten hoeveel ruimte de plant nodig heeft en hoeveel planten u van een soort per vierkante meter moet aanplanten?

U kunt ons ook om advies vragen als het u niet lukt om goede plantcombinaties te maken.

Wij kunnen voor u naast een tuinontwerp ook afzonderlijk een beplantingsplan uitwerken. We bespreken uw wensen en verwerken dit in het beplantingsplan. Wij zullen rekening houden met bladtexturen, bloemkleuren, bloeitijden, hoogtes, enzovoorts.

Met uw beplantingsplan kunt u dan met ons of zelf aan de slag en weet u zeker dat u komende jaren kunt genieten van de planten in uw tuin. Natuurlijk kunnen we u ook helpen met het maken van een afgestemd bemesting- en snoeiadvies voor uw tuin.

Schakelt u onze hulp in voor het realiseren van een beplantingsplan voor uw tuin dan kunt u de volgende werkzaamheden van ons verwachten:

  • Het inmeten van uw borders
  • Lijst van beplanting
  • Schets van de beplanting
  • Lijst met soorten en aantallen en foto’s van de planten welke wij voor u uitgezocht hebben.
  • Eventuele mogelijkheid voor het opstellen van een onderhoudskalender.

Wilt u een beplantingsplan op maat of wilt u meer weten over de kosten? Neem geheel vrijblijvend contactmet ons op.