Home Particulier Grondwerk & Aanleg

Grondwerk & Aanleg

Grondwerk is van groot belang bij het slagen van uw tuin. Een goede ondergrond vormt de basis voor kwaliteit en duurzaamheid van een tuin en het grondwerk dient zorgvuldig uitgevoerd te worden wat ten goede komt voor de bodemstructuur en een langere levensduur van beplanting en bestrating. Een besparing op grondwerk zal leiden tot (financiƫle) teleurstellingen.

Bij het maken van een tuin wordt vaak veel grond verplaatst. Bij grondwerkzaamheden kunt u denken aan het uitgraven van kunetten voor de bestrating, uitgegraven van een vijver en met grond verhogingen maken.

Bestrating

Voor bestrating is het grondwerk van belang dat het niet gaat verzakken, breken of verschuiven. Het is belangrijk dat de juiste dikte en samenstelling van het kunet wordt afgestemd op het gebruik. Een looppad wordt minder zwaar belast dan een oprit met auto’s. Wij adviseren u graag hierover.

De bestrating bepaald voor een deel de uitstraling van een tuin en het aanzien van een huis. Er zijn uiteenlopende functies en keuzes in het grote aanbod van bestratingsmateriaal en er zijn ook veel kwaliteitsverschillen. Bestrating is vaak de grootste kostenpost en wij vinden het belangrijk dat u een afgewogen, creatief en vakkundig advies krijgt over de bestrating ten opzichte van uw eisen en wensen.

Wij adviseren u niet alleen over de huidige trends, maar indien gewenst ook over:

  • goede kleurencombinaties
  • kwaliteitsverschillen
  • sfeer bepaling
  • functie van de bestrating
  • waterafvoer en waterberging
  • milieu en duurzaamheid.

 

Wij streven naar kwaliteit op langere termijn in meerdere opzichten en naar een zorgvuldige afstemming van de functionaliteit en uitstraling van de in te richten ruimte.

Beplanting

De belangrijkste voorwaarde voor het goed gedijen van uw planten is het spitten van de grond, waaraan dan de nodige humus en voedingstoffen in een uitgebalanceerde verhouding worden toegevoegd die voor een goede groei ook noodzakelijk zijn. Spitten zorgt voor een goed bodemstructuur, waardoor planten goed kunnen wortelen en zo water en voedingsstoffen uit de bodem kunnen opnemen. Dit bevordert de groei, bloei en vitaliteit van planten.

Daarnaast moeten de planten op de juiste plek komen te staan in uw tuin. In combinatie met een beplantingsplan bent u verzekerd van een gewenst eindresultaat. Kijk voor een beplantingsplan op maat onder ‘Tuin op maat’.