Home Particulier Onderhoud & Advies

Onderhoud & Advies

Een goed onderhouden tuin is een lust voor het oog. Een tuin leeft en is constant in beweging en daarom is juist onderhoud een vereiste. Onderhoud vergt veel tijd en kennis en wordt ook vaak onderschat. Elke plant groeit en bloeit anders. Wij weten als geen ander hoe we een tuin tot zijn recht moeten laten komen, maar willen dit ook graag met u delen of u adviseren over het onderhoud, ook wanneer u plannen heeft om een tuin te laten aanleggen.

Regelmatig en het juiste onderhoud aan uw tuin zorgt ervoor dat u niet uren lang op de knieën hoeft om onkruid te plukken of uw groencontainer uitpuilt van gras en snoeiafval. Daarnaast kijkt u er niet steeds tegenop om weer aan de gang te gaan in de tuin, tenzij u daar veel plezier aan beleeft, want het geheel oogt verzorgd en netjes. Mocht u geen groene vingers hebben kunnen wij u daarbij adviseren. Ook kunnen wij uw tuin naar wens onderhouden.

Wij hebben voor u een aantal snoeitips op onze website gezet.

Gazon

Een gazon maakt meestal deel uit van uw tuin. Gras is fijn om op te lopen, op te zonnen of op te spelen. Vaak wordt onderhoud aan het gazon gezien als een wekelijkse, vervelende klus en voor een ander is het juist snel en makkelijk onderhoud. Wanneer een gazon bijvoorbeeld kale plekken en veel onkruiden vertoont kan dat aan het onderhoud liggen, maar het kan ook liggen aan de aantasting door insecten, ziekten en schimmels.

Heeft u veel mos of onkruiden? Wij hebben voor u een aantal tips voor het onderhoud en voor een mooi stevig en dicht gazon.

Kunstgras

Wilt u minder onderhoud aan uw gazon? Dan is het misschien een optie om kunstgras door ons te laten leggen.

De voor- en nadelen op een rijtje:

+ nooit meer maaien.

+ geen last van kale plekken.

+ het hele jaar door groen.

hogere aanlegkosten.

minder natuurlijke uitstraling, alhoewel het wel echt lijkt.

wordt warm bij zonnig weer.

Heeft u vragen over uw gazon?  Vraag ons gerust.

Bestrating

Bestrating op zich behoeft minder onderhoud dan beplanting en een gazon, omdat het geen levend materiaal is. Alleen op en tussen de bestrating bevindt zich vaak (ongewenst) groen zoals gras, algen, mos en onkruiden. Als u dit wilt tegengaan kunt u het handmatig weghalen of de bestrating borstelen of branden. Er zijn verschillende methodes voor onkruidbestrijding. Wilt u verzekerd zijn van effectieve onkruidbestrijding? Dan kunnen wij dit voor u doen en u kunt ons altijd om advies en naar de verschillende methodes vragen.

Er zijn dus verschillende mogelijkheden die wij bieden op het gebied van tuinonderhoud. U kunt samen met ons een onderhoudscontract opstellen of onderhoud laten uitvoeren op basis van uurtarief. Bij wekelijkse en maandelijkse onderhoudscontracten stellen wij samen met u een schema op waarin u kunt zien in welke weken wij het onderhoud in uw tuin komen uitvoeren.