Tips winter

winterWat kunt u zoal doen om uw tuin voor te bereiden op de winter? Wij geven u graag wat tips mee!

  1. Bij een vijver de waterpomp en slang eruit halen. Laat de pomp en de slang goed drogen voordat u deze opbergt.
  2. Indien u vissen in de vijver heeft raden wij u aan om beluchting aan te brengen in de vijver om deze ijsvrij te houden.
  3. Heeft u een waterornament? Dan kunt u de pomp gewoon laten lopen, mits er voldoende water rondgepompt kan worden. Dus goed in de gaten houden en water bijvullen. Anders loopt u alsnog het risico dat alles kapot vriest bij vorst.
  4. Denkt u er ook aan om de buitenkranen af te sluiten via de hoofdkraan?
  5. Als uw vijver dicht mag vriezen en er een dikke ijslaag is ontstaan, dan kunt u makkelijker bij uw waterplanten komen en mag u deze gaan terugsnoeien.
  6. De rozen dienen afgedekt te worden tegen de kou. Dit kan met een dikke laag turf of met blad. De Oculaat (= het punt waar de plant zich vertakt) moet tot ca. 5 à 10 cm. bedekt zijn.
  7. Palmbomen zijn bestand tegen kou tot ca. -18 graden. Ze zijn echter niet bestand tegen (langdurig) vocht aan de bovenkant in de kern. Bij een natte winter met veel regen en sneeuw kunt u de palmbomen afdekken aan de bovenkant met bijvoorbeeld een paraplu of plastic zak. Zorg wel dat het kan blijven ventileren.

Heeft u nog een specifieke vraag over uw tuin?

U kunt het ons gerust vragen!